Assalamualaikum.

Ni saya nak share testimoni sendiri bila consisten amalkan vitamin C dan vitamin B.

Beberapa hari yang lepas, saya menderita sakit mata. Tak tahu kenapa, bangun tidur mata dah berat, bengkak dan sakit.

Ramai yang suruh saya ke klinik. Tapi, hehehe…saya bukan jenis yang suka ke klinik.

Jadi, saya pun muka konsisten ambil 6 biji Vitamin C setiap hari dan Vitamin B 4 biji.
Dan Alhamdulillah, lepas 3 hari, mata saya sembuh. Syukur. Takut juga sebenarnya, tapi dek kerana yakin dengan Shaklee saya konsisten dengan vitamin tersebut.

image

Secara ringkas…

Vitamin C
1. Menguatkan imunisasi badan
2. Membantu menentang radikal bebas
3. Membantu tumbesaran tisu badan
4. Mencegah lebam dan pendarahan
5. Membantu pemulihan luka dan lecur dengan cepat.
6. Unsur ‘sustained release’ atau pelepasan berperingkat menjadikan badan kita sentiasa ada imuniti untuk menentang penyakit.

Vitamin B
1. Mengawal mood dan stress akibat sakit
2. Menjadi penawar sebagai tahan sakit
3. Menyihatkan mata dan rambut
4. Mengurangkan kekejangan otot
5. Membaiki tindak balas saraf.

Tapi bukan itu sahaja ye, banyak lagi manfaat yang boleh kita dapat bila konsisten amalkan kedua-dua vitamin ini. Dua vitamin ini termasuk dalam set kecantikan kulit jugak tau.

Bagi yang nak mendapatkan vitamin shaklee atau produk-produk Shaklee yang lain, boleh terus hubungi saya.

Your Shaklee Distributor
Fadhilah – 0194555534.

Testimoni Vitamin C dan Vitamin B
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge