Assalamulaikum.

Pagi ni korang breakfast tak?
Kalau tak sarapan, make sure esok ambil sarapan ye. Sarapan sangat penting dalam diet harian kita. Bak kata pepatah di bawah

Eat Breakfast like a King
Lunch like a Prince
Dinner like Pauper

image

Ramai yang tanya, apa yang saya makan setiap hari sewaktu breakfast. Kalau saya, macam-macam saya makan waktu sarapan tu. Setiap hari memang menu berlainan. Contohnya roti bakar, roti coklat, roti mil penuh, sandwich dan kadang-kadang kalau saya rajin saya akan masak pasta atau nasi goreng.

Heavy breakfast?
Yes it is! Sebab saya percaya, sarapan itu sangat penting pada saya untuk kekal aktif sepanjang hari. Tambah pulak dengan faktor kerja yang tak tentu masa, waktu makan memang jadi tak menentu.

Dan tak lupa sebelum nak breakfast as usual, saya akan mulakan hari saya dengan satu hidangan ESP. Ianya sangat mengenyangkan, mencergaskan badan dan BONUS…jaga kesihatan kulit ooi… Dan minum ESP sebelum breakfast juga mampu menahan saya makan 2 pinggan nasi lemak dengan sekali hadap. Paham tak maksud tersirat di situ… hehehe…
image

Selain ESP, saya juga amalkan multivitamin. Multivitamin perlu untuk cover any vitamin dan minerals yang penting yang kita tak dapat daripada pemakanan. Dan paling best, multivitamin ni mampu boost energy. Daripada letih, tak larat, tiba-tiba cergas buat kerja tak henti.
image

Go and grab your breakfast today! Sarapan sangat penting dalam diet seharian. Tambah-tambah yang berazam nak kurus atau nak kurangkan berat badan tu, anda memang wajib ambil sarapan.

Kesimpulannya, walau sesibuk mana pun anda, JANGAN LUPA ambil SARAPAN PAGI. Paling kurang minumlah secawan milo atau hot coklat atau apa-apa minuman yang boleh mengalas perut daripada kelaparan yang teramat sangat.

Sharing is caring.

Bye…

Sarapan Yang Berkhasiat Untuk Permulaan Hari Yang Hebat
Tagged on:         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge