Detoks Hari Keempat

Perjalanan detoks shaklee saya sudah masuk hari keempat saya berdetoks shaklee.

perjalanan detoks shaklee

Hari Keempat

Hari ni best sebab boleh minum ESP! Akhirnya, yahooo!

Dah lama mengidam nak minum ESP, tapi disebabkan tak termasuk dalam menu detoks, jadinya sabar jer tunggu hari ke-4.

Hari ini segalanya tentang ENERGY.
Bermula sarapan pagi dengan salad yang berdaun hijau.
Kemudian, makan tengahari pula mestilah sayuran yang dimasak.
Saya pilih untuk ‘stir fry’ sahaja sayuran saya.

Resepi? Senang jer, campak je semua.

Bahan
Bawang putih ( lots of garlic)
Baby spinach – segenggam
Sweet Peas – segenggam
Timun jepun – 1 biji
Cendawan shitake – 5 biji

Cara memasak:

Tumis bawang putih sehingga wangi, kemudian masukkan cendawan, sweet peas dan timun jepun. Selepas seketika, masukkan pula baby spinach. Perasakan dengan sedikit garam, black pepper dan sos ikan (sos khas untuk diet atkins). Sedia untuk dimakan.

perjalanan detoks shaklee 2017

Smoothie ESP pula hari ni special sikit sebab saya buat Smoothie ESP Green Apple campur spinach sikit.

Bahan :
2 sudu besar ESP
1 biji epal hijau
Segenggam baby spinach
Sedikit air

Caranya:
Campurkan kesemuanya dalam blender. Kisar sehingga halus.

perjalanan detoks shaklee 2017

Detoks Hari Kelima

Saya mulakan hari dengan ESP smoothie. Just a simple smoothie ESP with banana and chia seed and a dash of cinnamon powder.

Tengahari pula hidangan salad dan 1 biji buah. Dan malam pula lebih special dengan ayam yang dimasak secara “grill’ dan salad.

Klik disini untuk detoks saya Hari Kedua Dan Ketiga

Klik disini untuk detoks Hari Pertama

Tunggu untuk update yang seterusnya!

Perjalanan Detoks Shaklee 2017 : Hari Keempat Dan Kelima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge