Assalamualaikum.

Hari ni tak mahulah cerita pasal produk.
Tapi saya nak cerita macam mana saya terjebak dengan shaklee dalam kisah My Journey To Success In Shaklee. Tapi ni baru part 1, and more coming.

Asalnya saya mula jadi ahli pada bulan April 2014. Saya buat keputusan untuk jadi ahli sebab saya dah ‘terkena’ kesan ambil Shaklee. Saya start makan produk Shaklee pada Januari 2014. Lepas 3 bulan, sumpah, perubahan yang sangat ketara dan menggembirakan saya, terus saya sign up jadi Ahli Shaklee.

Kenapa saya pilih nak jadi ahli Shaklee?
1. Saya boleh dapat harga murah pada harga ahli setiap kali saya beli produk Shaklee.
2. Kalau saya nak buat pendapatan sampingan pun boleh. Boleh dapat duit tambahan selain gaji hakiki.
3. Kalau saya nak buat sepenuh masa pun boleh, sebab dah terbukti ramai usahawan jutawan lahir dari Shaklee.
4. Bonus saya dapat setiap bulan jika saya buat sales. Banyak you buat, banyak you dapat. Buat sedikit dapat sedikit.
5. Bila buat Shaklee, you tak buat sorang-sorang dan terkapai-kapai ditinggalkan. Setiap hari mentor akan coaching you, bagi semangat, bagi tips, bagi nasihat dan pesanan.
6. Saya enjoy buat Shaklee sebab saya boleh pilih masa saya sendiri. Tak perlu terikat dengan masa kerja yang orang lain tetapkan.
7. Saya nak tolong ramai orang diluar sana untuk dapat pendapatan sampingan khasnya pelajar, surirumah & ibu tunggal.
8. Saya nak bantu ramai insan di luar sana untuk dapat kesihatan yang baik dan kehidupan yang sihat.
9. Produk shaklee pulak memang semulajadi, selamat, berkesan dan halal.

Bagaimana saya bermula dalam Shaklee selepas saya mendaftar?
Saya diberi panduan oleh mentor saya apa yang perlu dibuat dan bagaimana untuk bermula. Saya banyak belajar dari mentor, uplines, superduper uplines dan sidelines saya dari segi pengalaman dan cara penulisan untuk beri kesedaran kesihatan pada orang ramai.

Kemudian saya mula promosi di facebook, instagram dan blog(yang sedang anda baca ni). Saya mula pelan-pelan start sharing kelebihan produk Shaklee. Ianya pekerjaan yang sangat menyenangkan bila saya boleh buat di waktu spare time saya. Tak menganggu kerja hakiki saya pun.

image

Selain tu, untuk pertama kalinya saya attend kelas yang mentor saya buat. MasyaAllah, seronoknya Allah je yang tahu. Satu aura berbeza bila berada dalam majlis ilmu. Saya ingat lagi, kelas tu dinamakan KEMBARA ASB. Kami belajar basic marketing di kelas tu. Di situ, penuh dengan aura positif dari setiap leader dan setiap sid yang datang. Walaupun saya tak kenal pun, sebab saya pergi pun tak ada ‘geng’, saya redah je, tapi bila dah jumpa dengan leader & geng lain, mudah sangat kami bergaul & berkawan. Best! 👍

image

Sehingga saat ini, saya akui inilah business yang saya cari selama ni. Bisnes yang tak duduk diam. Sebab saya memang tak suka duduk diam! U akan belajar setiap masa. Saya tak pernah menyesal menjadi salah satu ahli Shaklee sebab semua yang ada di dalam Shaklee baik dari segi produk sehinggalah kepada SID, semuanya ohsemmmm!

Daaa…

Your Shaklee Distributor
Fadhilah – 0194555534

My Journey To Success In Shaklee Part 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge