Kenapa Saya Berbisnes Kecil-Kecilan

Zaman sekarang mencabar. Semua orang bersaing nak berada ditempat yang selesa. Saya pun tidak kurang juga. Perlu bersaing dengan diri sendiri dan ramai orang diluar sana untuk berjaya.

Kenapa saya berbisnes kecil-kecilan?

Teruskan membaca untuk mengetahui jawapannya.

#Menambah Pendapatan

Apabila kita dah putuskan untuk berniaga, semestinya kerana kita ingin menambah pendapatan. Walaupun ada kerja hakiki, namun, pendapatan sampingan mesti diusahakan juga untuk mampu menampung keperluan seharian. Jika mampu buat kedua-duanya, mestilah hasilnya gempak! Tak gitu?!

kenapa saya berbisnes kecil-kecilan

#Membina Masa Depan Yang Cerah

Dengan bisnes kecil-kecilan ini saya mahu membentuk masa depan yang lebih cerah. Mungkin 10-30 tahun akan datang di mana saya membayangkan kehidupan yang lebih baik. Ada rumah sendiri, kenderaan, aset dan segala keperluan yang diperlukan. Tambahan pula kita tak boleh menjangka keadaan ekonomi yang akan berlaku, dan walau apa pun yang akan terjadi sediakan payung sebelum hujan melanda!

bright future

#Membina Warisan

Jangan tak tahu, bisnes kecil-kecilan ini mampu membantu saya untuk membina warisan untuk ditinggalkan kepada anak cucu saya. Sebagaimana saya concern dengan masa depan saya, saya juga concern dengan masa depan anak cucu saya nanti. Apa jadi jika mereka ditimpa kesusahan? Apa jadi sekiranya ekonomi negara tidak lagi utuh? Jadi, simpanan perlu ada, aset juga perlu kukuh untuk masa depan generasi akan datang.

bina warisan

#Membina jati diri

Saya menjadikan perniagaan kecil-kecilan ini sebagai salah satu cara untuk membina jati diri, membentuk disiplin diri sendiri. Saya kena bentuk sendiri jadual, cara kerja dan masa yang sesuai dengan aktiviti perniagaan saya. Yelah, disebabkan saya buat 2 kerja dalam satu masa, jadi pengurusan masa memang kena tepat.

bina jati diri dengan bisnes

Perniagaan Yang Sesuai Dengan Saya

Mujurlah, melalui Shaklee, masa saya sangat fleksibel. Saya mampu adjust bagaimana saya nak jalankan bisnes ini. Disebabkan 90% daripada perniagaan ini adalah berasaskan online atau atas talian, jadi saya hanya perlu update dan set up secara online. Selebihnya adalah masa yang saya perlu peruntukkan untuk berjumpa customer, ambil order dan sebagainya.

Adakah anda mencari-cari peluang perniagaan secara kecil-kecilan tanpa modal yang besar?

Adakah anda yang kami cari untuk menyertai kami dalam kumpulan bisnes yang hebat ini?

Jika Ya jawapan anda, maka anda telah menapak setapak menuju kejayaan dan semangat ingin berubah!

Jom bersama-sama saya mencipta kejayaan untuk masa hadapan.

Fadhilah Pengedar Sah Shaklee

Bagaimana anda boleh menghubungi saya? Berikut ada beberapa cara mudah:

Nor Fadhilah Bt Mohamad Izaraee
Pengedar Shaklee Taiping, Bukit merah dan Batu Kurau, Perak

Shaklee ID
1128414

SMS | Call | Whatsapp:
019 – 455 5534

Email
ielah_raihan@yahoo.com

FB : Fadhilah Izaraee

Kenapa Saya Berbisnes Kecil-Kecilan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge