Kenangan Percutian Yang Menyeronokkan

Assalamualaikum.

Bila kali terakhir anda pergi bercuti?

Percutian yang mana satu paling anda suka dan diingati?

Saya pulak nak throwback kembali percutian saya ke Pulau Kapas, Terengganu, lama dulu. Seingat saya tahun 2007 atau 2008.

Lama sangat dah.

Sambil bercuti sambil berkursus. Alhamdulillah, seronok.

1st time sampai ke tempat berpulau macam tu. Tambah pulak memang saya suka laut, jadinya bila tengok laut yang membiru cantik tu, boleh buat kita terpukau tau!

1st time dapat tengok ikan nemo.

1st time dapat tengok gamat hidup.

Kenangan Percutian Yang Menyeronokkan

Banyak aktiviti boleh buat kat sini…snorkling, berkayak, main bola tampar pantai dan banyak lagi.

Makan pun best di cafenya yang tersendiri. Waktu malam pula ada makanan berkonsepkan BBQ, which is soo gooood!

Lepas makan boleh jalan-jalan ambil angin tepi laut di waktu malam. Bestnya bila terkenang kembali saat tu.

Kenangan Percutian Yang Menyeronokkan

Semoga saya dapat lagi pergi bercuti di tempat idaman saya. Tapi kali ini nak aim lebih jaun. Apa kata kita ke Maldives? Tak mustahilkan impian tu. InsyaAllah.

Anda pula suka bercuti ke mana? Share dengan saya diruangan komen dibawah.

Bye.

Kenangan Percutian Yang Menyeronokkan
Tagged on:             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge