Assalamualaikum…

Selamat Berpuasa. Alhamdulillah, sekali lagi diberi peluang berjumpa bulan ramadhan.

Saya suka nak share dengan anda bagaimana nak kekal cergas semasa berpuasa. Jom lihat tips-tips yang saya nak bagi ni!

  1. Banyakkan minum air kosong. Air kosong penting untuk memastikan badan kita kekal hidrasi. Jika badan kurang air, kita cepat letih dan organ juga tidak dapat berfungsi dengan baik.
  2. Pastikan anda bersahur. Sahur penting untuk badan anda kekal bertenaga sepanjang hari. Bila bangun bersahur tu dapat pahala tau.
  3. Elakkan minuman kafein. Tahukah anda bahawa kafein yang masuk ke dalam mampu membuatkan badan kekurangan air. Sebolehnya elakkan minuman kafein sewaktu bersahur kerana khuatir anda kekurangan air semasa berpuasa.
  4. Ambil makanan yang sihat. Elakkan makanan segera, makanan berproses dan makanan tinggi garam. Selain tak bagus untuk keperluan badan, penyakit jugak senang nak dapat.
  5. Niat dan keazaman yang tinggi. Ini penting tau supaya kita sentiasa fokus dengan amal ibadatnyg dijalankan.

Cadangan Saya Untuk Anda

Saya cadangkan agar anda tambah lagi satu keperluan wajib semasa bersahur iaitu supplement. Selain berfungsi melengkapkan keperluan badan dari segi nutrisi, ianya juga membantu daya ketahanan badan dengan puasa. Yelah, kita berpuasa dikala cuaca yang tak menentu, sekejap panas, sekejap hujan, dan sesungguhnya keadaan sebegini mampu membuatkan kita teramat letih dengan aktiviti seharian

Apa Yang Terbaik Untuk Anda?

Set Mighty 3 Gems

  • Membantu anda kekal cergas dan bertenaga sepanjang hari
  • Mengelakkan keletihan melampau akibat kekurangan air dalam badan
  • Mengekalkan bendalir dalam badan supaya badan terhidrasi sentiasa
  • Mengandungi kalsium, mineral dan zat yang diperlukan badan
  • Menjadikan anda kurang lapar namum tetap aktif

Rasanya dah dua tahun saya berpuasa dan gunakan set ni. Hasilnya memang ohsemm! Tambah pulak nak raya nanti, semestinya lebih banyak tenaga nak digunakan sepanjang musim perayaan.

Jika anda berminat untuk mendapatkan set mighty 3 gems ini, boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut.

Pengedar Shaklee

Fadhilah – 0194555534

Kekal Cergas Sepanjang Berpuasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge