Assalamualaikum.

Jom Detoks Shaklee 2017

Perjalanan Detoks Shaklee saya bermula hari ini. Saya namakannya Perjalanan Jom Detoks Shaklee 2017.

Saya dah pernah join team detoks ini tahun lepas, dan saya sangat berpuas hati dengan hasilnya. Dan kini saya ingin melakukannya lagi! Bukan mudah tapi saya yakin saya mampu mengharunginya!

 

Kenapa Saya Berdetoks?

1. Untuk kesihatan dalaman

Yelah, saya dah tortured badan ni dengan macam-macam makanan. Ada yang sihat dan makanan tak sihat, jadi tiba masanya untuk saya buang segala yang tak perlu dari dalam badan.

 

2. Untuk masalah alergik

Kebelakangan ini alergik saya makin menjadi-jadi. Sebenarnya saya pun tak tahu makanan apa yang membuatkan badan saya naik ruam dan gatal. Jadi untuk memudahkan diri sendiri, kita detoks satu badan. Senang!

Ini adalah kali kedua saya buat detoks Shaklee. Kali pertama dulu ‘quite success’ walaupun supplement untuk detoks tak berapa lengkap. Saya hanya go on dengan apa yang saya ada. it works! Alergik saya has gone fo quite a while.

 

perjalanan detoks shaklee 2017

Macam Mana Cara Berdetoks Shaklee Ni?

Caranya kita akan diberi menu daripada hari pertama sehingga hari ketujuh. Menu ini lengkap breakfast sehingga dinner. Dan kita juga diberi bimbingan supplement yang akan diambil sepanjang menjalani detoks ini.

 

Macam Mana Saya Lalui Hari Pertama Detoks?

‘Pretty good’. Bermula sarapan pagi, saya makan sayuran berdaun hijau. Sayur tu saya beli yang dan siap mixed (pre-mixed) yang dijual di Tesco. Balik basuh dan boleh makan. Buat salad dressing anda sendiri. Lebih menyihatkan.

Detoks day 1

Makan tengahari pun sama, salad juga. Makan malam pula adalah sayur kukus ‘steam vege’. Disebabkan saya bekerja dan tiada kemudahan nak steam sayur, saya hanya mampu buat seaweed soup sahaja. Mudah!

Selain itu, minum air masak banyak-banyak dan jangan lupa supplement detoks!

Supplement detoks

Macam mana pula perjalanan hari esok?
Stay tuned!

Diari Detoks Shaklee 2017 Hari Pertama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge