Wanita dan kecantikan tidak dapat dipisahkan. Mereka perlu sentiasa kelihatan cantik, anggun dan berkeyakinan untuk meningkatkan karisma yang tinggi. Wanita juga perlu kulit yang sihat untuk keperluan ini.

Namun, cara untuk dapatkan kulit cantik dan sihat adalah suatu yang subjektif. Terdapat pelbagai cara, tips dan petua untuk menjaga kecantikan kulit. Tahukah anda tentang manfaat resveratrol untuk kecantikan dan kesihatan?

Manfaat resveratrol untuk kulit

Apa itu Resveratrol?

Resveratrol is part of a group of compounds called polyphenols. They’re thought to act like antioxidants, protecting the body against damage that can put you at higher risk for things like cancer and heart disease.

(webmd.com)

Resveratrol ini hanya ada pada tumbuhan organik sahaja seperti di kulit anggur merah, kacang dan berries. Selain membantu untuk masalah penyakit kronik, resveratrol juga mempunyai banyak manfaat untuk kulit dan kesihatan secara menyeluruh.


Resveratrol adalah sejenis polifenol yang dipanggil phytoalexin iaitu sejenis bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan untuk pertahanan kepada tubuh manusia.


Apa itu Manfaat Resveratrol Untuk Kulit?

1) Sebagai anti penuaan

Pengambilan resveratrol yang konsisten dapat mengurangkan garis halus dan kedutan pada wajah. Semakin meningkat umur seseorang manusia, tiada lagi kulit yang tegang dan anjal.

2) Menyihatkan sel

Resveratrol mampu menyihatkan sel sehingga ke peringkat DNA. Disetiap DNA kita mempunyai ‘cap’ (penutup hujung sel DNA) dipanggil telomere yang akan memendek seiring dengan peningkatan usia. Jadi, dengan pengambilan resveratrol yang konsisten dapat menjaga sel DNA memendek dengan cepat tanpa disangka!

Apabila telomere ini memendek, itulah punca kita dapat pelbagai penyakit dan tanda penuaan pun menjelma.

3) Mencerah dari dalam

Apabila sel sihat, barulah kulit juga sihat kerana ianya telah terawat dari dalam. Apabila rajin mengambil makanan yang mempunyai resveratrol yang tinggi mampu mengurangkan tompok hitam diwajah dan tanda penuaan.

Mulai saat ini, jaga kesihatan dan pemakanan supaya kita tidak terdedah dengan proses penuaan yang cepat. Bak kata orang ‘tua sebelum usia’. Tingkatkan pengambilan makanan yang tinggi antioksidan supaya badan anda kuat menentang serangan radikal bebas yang menyebabkan penuaan. Makanan tinggi antioksidan seperti ini digalakka untuk diambil selalu.

1. Goji berries
2. Wild Blueberries
3. Dark Chocolate
4. Pecans
5. Artichoke
6. Elderberries
7. Kidney beans
8. Cranberries
9. Blackberries
10. Cilantro

Namun, jika anda mencari makanan yang mudah diambil atau dimakan atau diminum, mudah je, ambil Vivix. Dalam Vivix ada semua yang anda inginkan iaitu resveratrol yang malah mempunyai lebih 10x ganda lebih banyak daripada resveratrol biasa.

vivix

Jika anda memerlukan Vivix atau sebarang pertanyaan, boleh terus hubungi saya melalui medium berikut:

Nor Fadhilah Bt Mohamad Izaraee
Pengedar Shaklee Taiping, Bukit merah dan Batu Kurau, Perak

Shaklee ID
1128414

SMS | Call | Whatsapp:
019 – 455 5534

Email
ielah_raihan@yahoo.com

FB : Fadhilah Izaraee

Instagram : fadheizshaklee

Cara Dapatkan kulit Cantik dan Sihat Dengan Resveratrol
Tagged on:

2 thoughts on “Cara Dapatkan kulit Cantik dan Sihat Dengan Resveratrol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge