Assalamualaikum. Hai!

Saya nak bawa anda explore 10 soalan lazim yang sering ditanya tentang ESP (Energizing Soy Protein). Jujur ya, soalan ini semuanya pernah ditanya oleh ramai customer saya.

Apa tunggu lagi, jom kita sama-sama tengok apa soalan yang menarik itu:

Soalan 1

S: Betul ke ESP ni hanya untuk orang perempuan je. Kan orang perempuan menyusukan anak?

J: Tidak betul. Sebenarnya ESP sesuai untuk semua orang. Tak kira sama ada lelaki atau perempuan, muda atau tua. Semua boleh minum. Lagipun, hanya perempuan berkahwin dan mempunyai anak sahaja yang mempunyai fungsi untuk menyusukan anak.

10 Soalan Lazim Tentang ESP

Soalan 2

S: Bila minum ESP ni badan akan naik ke? Nampak chubby ke?

J: Jika anda minum mengikut aturan yang ditetapkan, tidak akan terjadi isu berat badan naik. Keistimewaan ESP ini ialah membantu menganjalkan kulit, memperbaiki tisu dan otot. Jadi, selepas anda minum ESP, anda tidak lagi akan ada masalah kulit menggeleber.

10 Soalan Lazim Tentang ESP

Soalan 3

S: Tapi saya tak boleh minum susu, sakit perut.

J: Jangan bimbang, ESP bukan sejenis susu daripada sumber haiwan. ESP terhasil daripada susu soya yang berkualiti tinggi dan terbaik. 

Soalan 4

S: Macam mana pulak nak bancuh ESP ni? Mesti kena sedia air panas, renyah la macam ni kalau bawak pegi travel!

J: Jangan bimbang. ESP hanya dibancuh dengan air sejuk atau suam sahaja. DILARANG membancuh ESP dengan air panas ye, kerana air panas boleh memusnahkan protein didalamnya. Jika anda bawa ESP sebagai bekalan minuman, mudah sahaja, masukkan ESP ke dalam plastik (ikut portion hari), atau masukkan dalam bekas tupperware yang kecil dan shaker. Anda boleh bawa shaker atau gunakan botol air anda sebagai shaker. Dan untuk minuman, boleh berhenti di mana-mana kedai, atau stesen minyak untuk membeli air mineral untuk membancuh ESP. Mudahkan?

Baca juga >>> Resepi Smoothie Pisang Mudah

Soalan 5

S: ESP ni kena bancuh plain macam tu je ke? Eeeuww saya tak boleh minum plain macam tu. Macam minum susu, dah la rupa macam susu, saya tak suka minum susu!

J: Jangan bimbang. ESP ni sangat flexible. Anda mempunyai beberapa pilihan, sama ada minum plain (ESP + air kosong) atau campurkan dengan apa sahaja minuman kegemaran anda seperti jus buah, oren sunquick/ kordial, milo, horlicks, nestum, smoothies atau pun campurkan sedikit ESP dalam overnigt oats anda. Sedapnya!

Baca juga >>> Resepi Overnight Oat

Soalan 6

S: Nak minum ESP ni ada pantang larang tak?

J: Ada. Simple sahaja. Jangan minum atau bancuh ESP anda dengan minuman bersifat kafein dan air berkarbonat ye. 

10 Soalan Lazim Tentang ESP

Soalan 7

S: Adakah ESP ini mengenyangkan?

J: Yes. Selalunya saya akan minum ESP ini diwaktu pagi bersama sedikit kuih atau roti. Itupun dah cukup mengenyangkan sehingga waktu makan tengahari. Namun, jika tak sempat nak makan, minum ESP sahaja diwaktu pagi semasa breakfast atau minum pagi jam 10 a.m, sudah cukup menampung badan untuk rasa cergas sepanjang hari. Tapi, pesanan saya untuk anda, jangan skip waktu makan ye. Sila makan mengikut waktu ya!

Baca juga >>> Vitamin Untuk Kulit Sihat & Cantik

Soalan 8

S: Saya nak diet. Saya tak mahu makan nasi. Boleh tak saya nak minum ESP sahaja, sepanjang hari sampai saya kurus?

J: Tidak boleh. Ini kerana ESP bukan meal replacement. Ianya minuman protein yang bertindak sebagai makanan tambahan. Maksud makanan tambahan ialah, makanan selain daripada makanan yang anda makan diwaktu pagi, tengahari dan malam. Makanan tambahan membantu menutup mana-mana lompong nutrisi yang tidak diisi oleh makanan harian. 

Soalan 9

S: Macam mana nak bancuh ESP? Kena bancuh banyak mana?

J: Maximum bancuh ESP 3 sudu besar sahaja. Terpulang kepada anda sama ada nak bancuh 3 sudu sekali gus atau membahagikannya kepada 3x bancuh. 

Soalan 10

S: Jika saya dalam berpantang, bolehkah saya minum ESP ini?

J: Semestinya BOLEH! Bagi ibu yang sedang dalam berpantang, ESP semestinya minuman yang WAJIB untuk anda. ESP bukan sahaja memberi tenaga untuk and menjalani tempoh berpantang tetapi juga membantu memulihkan tenaga anda yang hilang semasa proses melahirkan anak. Dan BONUS untuk anda bila kulit anda cerah, cantik & glowing. 

Jika anda berminat untuk mendapatkan ESP sebagai minuman protein setiap hari, boleh hubungi saya melalui medium berikut:

Nor Fadhilah Binti Mohamad Izaraee
Pengedar Shaklee Taiping, Bukit merah dan Batu Kurau, Perak

Shaklee ID
1128414

SMS | Call | Whatsapp:
019 – 455 5534

Email
ielah_raihan@yahoo.com

FB : Fadhilah Izaraee

Instagram : fadheizshaklee

10 Soalan Lazim Tentang ESP
Tagged on:         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge